Dilatatievoegen kitten

Professioneel kitwerk voor iedere ruimte. Strak kitwerk, en een goede service.

Ervaren kitters

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

dilatatievoegen kitten

Een dilatatievoeg is een constructieve voeg in een ondergrond die er voor zorgt dat werking van het materiaal opgevangen wordt. Het aanbrengen van een goede dilatatiekit is hierbij van wezenlijk belang, omdat de kit trek- en drukkrachten moet kunnen opvangen. De meeste bedrijven die gespecialiseerd zijn in dilatatievoeg kitten, bieden tegenwoordig ook advies over hoe je de kit het beste kunt aanbrengen. Dilatatievoeg kitten wordt over het algemeen aangebracht in nieuwbouwprojecten of bij verbouwingen, waarbij er sprake is van beweging in de constructie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verandering in temperatuur of vochtigheid. De dilatatievoeg zorgt ervoor dat deze beweging opgevangen kan worden, zonder dat er schade ontstaat aan de constructie. Ben je op zoek naar een kitbedrijf die je kan helpen met het kitten van dilatatievoegen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Wat is het verschil tussen dilatatievoegen kitten en gewoon kit?

Het is belangrijk om te weten dat dilatatievoeg kitten niet hetzelfde is als gewoon kitten. Gewoon kitten is bedoeld om kleine openingen en scheurtjes te repareren, terwijl dilatatievoeg kitten ervoor zorgt dat de constructie bewegingen kan opvangen. Daarnaast moet een dilatatiekit ook trek- en drukkrachten kunnen opvangen. Wanneer je er dus voor kiest om dilatatievoeg kitten aan te brengen in jouw project, is het belangrijk om hierbij een bedrijf in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Dit voorkomt dat er later schade ontstaat aan de constructie.

dilatatievoegen kitten

Hoe wordt dilatatievoeg kit aangebracht?

Voordat dilatatievoeg kit aangebracht kan worden, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. De kit moet namelijk goed hechten aan de ondergrond en daarom is een schone en droge ondergrond van wezenlijk belang. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de dilatatievoeg niet breder wordt dan nodig is. Wanneer je bedenkt hoeveel beweging er in de constructie plaatsvindt, kun je bepalen hoe breed de dilatatievoeg maximaal mag zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat een dilatatievoeg die te breed is niet goed kan werken.

Nadat de ondergrond voorbereid is, kan dilatatievoeg kit aangebracht worden. Dit gebeurt over het algemeen met een kwast of roller en er moet een laag van minimaal 15 millimeter aangebracht worden. Wanneer je ervoor kiest om dilatatievoeg kitten aan te brengen door een professional, zorgen zij ervoor dat de juiste dikte aangebracht wordt. Het is namelijk belangrijk dat de dilatatievoeg niet te dun of te dik is, omdat hierdoor de werking van het materiaal verloren kan gaan.

Heb je vragen over dilatatievoeg kit of ben je op zoek naar een bedrijf die je kan helpen met het aanbrengen? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor je klaar!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek